Failure is NOT an Option!

2009. január 9., péntek

Egy kis áttekintés

Erő, erő?!? Érdekes a kép! Kicsit egyenletesebb, lassabb az emelkedés, mint az előző felpattincsokban. Szépen tartja magát a piac és a nem túl kedvező nemzetközi légkőr és rossz gazdasági hírek hatására sem képesek sokat esni! Az Amcsi munkanélküliségi adat horribilisnek ígérkezik és ezzel szemben nincs rá ekvivalens mértékű negatív elmozdulás. Ez minden esetre is egy pozitívum!

Ettőf függetlenül az elsődleges trend még mindig lefelé tart! A rövidebb időtávokon kialakult bullish hangulat azonban nem az a fékeveztett pánikszerű ugrálás. Nem lehet agresszíven kereskedni egyik irányban sem és ez valahol szerintem prognosztizálja az egeész 2009es hangulatot. Marad nekünk tehát a napi kereskedés és a nyugodt éjszakai pihenés ;)

S&P 500

900-1000 alatt nem egyértelmű long. De magasabb toppok, magasabb bottomok, tehát jelenleg a short sem egy lekereskedhető irány napon túlra!



















SPY


















DAX



















Olaj

Az olaj ETF-ben, az USO-ban, ami a a TEXAS Light Crude Oil-t hivatott 1:1-ben lekövetni felfedezhető egy trendtörés! A chart eléggé mérvadó, szebben mutatja a jeleket, mint maga a benchmark és alig-alig van benne elárazódás!

Érdemes lehet szemmel tartani!



















VIX

A volatilitás szépen lassan elkezdett csökkeni és ez jó hírnek minősül, hogy ha az iszonyat elárazódásokra tekintünk!
Jövőhéten opció kifutás van Amerikában, de utána akár ésszerű mozgása is várható a derivatíváknak!
( Néztem mind leveregelt, mind leverege nélküli ETF-ekre opciókat! Nagyon agyatlan mozgások! )




















EUR/HUF

Likviditásnak még mindig nincs nyoma a forint piaca körül. Kiveszi az előző csúcsot? Ekkora spekuláció mellett azon sem lehetne csodálkozni! És, hogy EUR-t a sielésre mikor érdemes váltani? Ha valaki januárban megy még, annak talán érdemesebb minél hamrabb, aki annál később az talán várhat még!




















És egy kis kuriózum!
OTP ( a MOL-ról inkébb semmit sem )
Röviden: Szerintem sehova se megy! Kereskedhetetlen, mert shortolni nagyon körülményes, longolni meg nem érdemes :) Sáv: 2700-3250! Kitörés iránya fontos lesz!





















.