Failure is NOT an Option!

2009. június 2., kedd

S&P 500



A jelenlegi állás szerint, amint 944 pont felé emelkedik az S&P 500 index, onnantól beszélhetünk az emelkedő trend folytatásáról. 944 pontnál van, mind az eddigi éves csúcs, mind pedig a 200 napos mozgóátlag. A 200 napos mozgóátlagok fontos ellenállási illetve támasz szintként szoktak viselkedni a grafikonokon, de bízva a jelenlegi pozitív hangulat töretlenségében, bízunk benne, hogy nem fogja érdemben megakasztani az eddigi emelkedő trend folytonosságát.


GOOGLE



Szép kitörés 410 dollár felett. A kitörési szint visszatesztelése jó beszállási pont long irányba. Vásárlási sáv: 410 és 420 dollár között.


MICROSOFT



Lefelé jövő trend megtörése és új éves csúcson a papír. A felfelé emelkedő trend sértetlen és lehetőség van a további emelkedésre, amennyiben a részvény árfolyama nem esik vissza a 20 dollár alatti szintekre.


DAX 30



Az amerikai indexekhez hasonló képpen felfelé menő trendbe állt a német index is. Amíg a trend él ( 5000 pont felett a DAX index értéke ), addig nem tartunk további visszaeséstől rövid távon sem.


SIEMENS



Longos beszálló 52.3 euró felett. A 200 napos, 50 napos, 21 napos mozgóátlag felett van a részvény árfolyama és emelkedik a mozgóátlagok értéke. Amennyiben a kitörés megtörténik és a nemzetközi környezet is pozitív, úgy érdemes vásárolni a Siemens részvényeiből.


THYSSENKRUPP




A világ piacaihoz hasonlóan dübörög a Thyssenkrupp részvények árfolyama is. Amíg nem következik be lényegi változás a világpiacok töretlen felfelé menő mozgásában, addig továbbra is pozitív az összkép és valószínűsítem a további long irányú mozgást.



.