Failure is NOT an Option!

2009. augusztus 10., hétfő

Félelem és Reszketés a NYSE-n

Ennyi, vege, kifulladt, megoltek, letaroltak, kivegeztek, elverzett... csak nehany frappans focim, ami jellemezhetne a jelenlegi tőzsdei szitut. De tenyleg letortek a bika szarvat??


Megeskudni nem mernek ra, mert alapveto tozsdei gondolat, hogy:

1. trend is your friend - ameddig tart, addig nem gondolkodom ellentetes iranyu beszallokon.

2. soha, de soha nincsen garancia arra, hogy az arfolyamok visszateszteljenek kitoresi vagy letoresi szinteket.

Ha egy pillanatot vetek az S&P 500 chartjara, akkor felotlik bennem a korrekcio gondolata, a globalis valsag reszvenyarfolyamokban letukrozodo hatasai ( orias zuhanas ) 38.2-es fibo szintjenel tartunk - akar az eses sima visszatesztje, elso korrekcios szintje is lehet Ebbol nem kovetkezik automatikusan, hogy esni fogunk, de ilyen volatilis, mar-mar felfel szakadas utan nem lepodnek meg, ha vissza dobnak az arfolyamokat alacsonyabb szintekre.



Ha innen elindul egy korrekcio, akkor az minimum 950-ig, illetve 875-ig varhato. A lufifujas kipukkanasa utani giga zuhanas is - az en velemenyem szerint - tullott a celon.
Tul sokat estunk es most tul gyorsan, tul sokat emelkedtunk! Ez a legerosebb ervem, amiert elgondolkodnek azon, hogy hol szaljak ki a longokbol.

Ket valasztasom van:

1. Ha pesszimista akarok lenni es felek a visszadasoktol, akkor a celarak eleresekor ( mostanaban ) atteszem napi gyertyas chartrol oras gyertyakra a chartot. Finomitott ki es beszallassal vedem meg a profitokat.

2. Ha nem vagyok annyira pesszimista, akkor maradnak bent a stoppok es megvarom, hogy aktivalodnak-e avagy sem.



.