Failure is NOT an Option!

2009. február 18., szerda

Történelmi pillanat

1-essel kezdődik az OTP!

Őrület! Életveszély és 5000-6000 környékén mindenki, hogy mondta: Itt már olcsó!
OLCSÓ??? Ez a szó mit is jelent? Mihez képest olcsó? Kinek olcsó? Aztán 3500nál már ajándék?!?

Ezt a hülyeséget, hogy olcsó! Ameddig bárminek is ára van az addig mehet lefelé, ameddig meg nem fogja a 0. Mindig eshetnek tovább az árfolyamok! Egy lefelé menő trendben a támaszok arra vannak, hogy megtörjenek! A remény és kapzsiság elvakítja a befektetőket! Vakon beszállni lefelé menő trendben a nagy haszon reményében, majd alacsonyabb árfolyamoknál rávásárolni, hogy egy "jobb" bekerülési áruk legyen. Aztán jön a szöveg, hogy hosszú távon kell gondolkozni, pedig a beszállás pillanatában a pánikoló piaci mozgásokon akartak éppen pénzt fogni! Kijózanító élmény lehet 2000 alatti OTP látni nekik!

Nem mi irányitjuk a kisugárzásunkkal a piacot, ezt ideje lenne már észrevenni! A piacot nem érdekli, hogy mi mit szeretnénk, vagy hogy hol niytottunk poziciót!

Nincs esélyünk a piaccal szemben elvárásokat támasztani! Hiába vannak jogtalan elvárásaink az árfolyamok a legkisebb ellenállás irányába fognak mindig haladni! Nekünk kis befektetőknek nincs semmilyen hatásunk az árfolyamokra - a magyar piacra ez nem mindig igaz :) De általában egy normális piacon a befektetett összegünk csak egy apró kis csepp a tőkepiacok tengerében!


OTP

napi
- Lefelé menő terend - oldalazás - lefelé menő trend! Alap technika beszálló shortra egy likvid és megbízható piacon! Viszont a mi kis hazaink nem esik bele sem a likvid piacok, sem pedig a megbízható piacok kategóriájába, ezért ezt az árfolyam mozgást meredt tekintettel követem és nem nyitok rá pozit. Nem mintha lehetne az OTP-t normálisan shortolni!



heti
- 1800-as támasz és 1250-es támasz!

De érdekes, hogy 100 forint OTP árfolyammozgás már 5%-ot jelent! Régen 5-600 forintoknál volt az első stop szint :D



Míg befejeztem a bejegyzés írását. addig 1880nál tartunk már! Őrület!

.